Ajkai óvoda a Föld bajnokai között!Egyéb 

Ajkai óvoda a Föld bajnokai között!

Az ajkai Hétszínvirág Óvoda hatalmas sikert könyvelhet el: megnyerte az E.ON Föld bajnokai 2024 díjat! Közösségi média oldalukon adták hírül, hogy közel 400 pályázó intézmény közül az övék is a 15 díjazott közé került. Az óvoda büszkén viseli ezt az elismerést, mely a környezettudatosság és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségüket tükrözi.

A díjat egy ünnepélyes gálán és szakmai napon vehette át az óvoda csapata. Beszámolójuk szerint a rendezvényen bemutathatták saját, díjnyertes programjukat, a Zérócéó-t, mely Kerekes Attila óvodapedagógus nevéhez fűződik. A program célja, hogy a gyermekek már kisgyermekként megismerkedjenek a környezettudatos gondolkodásmóddal és a fenntartható életmód alapjaival. A szakmai nap további inspiráló projekteket is felvonultatott, és értékes előadásokat kínált a résztvevőknek, például a klímaszorongás témakörében.

Az óvoda munkatársai számára felejthetetlen élmény volt a találkozás Guntram Würzberg úrral, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatójával, és Pokornia Lia színésznővel. A színésznő elismerő szavai megerősítették az óvodapedagógusokat abban, hogy jó úton haladnak. Az intézmény kiemelt céljának tekinti a jövő generációjának nevelését, és mindent megtesz azért, hogy a rájuk bízott gyermekek egy zöldebb és fenntarthatóbb világban nőhessenek fel.

Ajka Városi Óvoda Hétszínvirág

A program keretében az óvoda a kerékpáros közlekedést népszerűsíti a gyermekek és a családok között, így kialakítva egy környezettudatosabb szemléletmódot. A napi szintű kerékpárhasználat mellett mind a négy évszakban egy-egy nagy kerékpáros rendezvényt tartanak a szülők aktív bevonásával, a rendőrséggel és az intézményi dolgozókkal együttműködve. Céljuk, hogy a gyerekeken túl a tágabb környezetet is bátorítsák a mozgásra és a közlekedés fenntartható formáira.

Igényelt támogatás: 2,3 millió forint

További részletek és képek a rendezvényről az óvoda közösségi média oldalán érhetők el: 

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks